Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Άμεση ανάγκη για εισαγωγή ανασφάλιστου καρκινοπαθή σε νοσοκομείο.ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ως κίνηση ενεργών πολιτών εργαζόμαστε εθελοντικά και συμπαραστεκόμαστε στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Προσπαθούμε και βρίσκουμε ‘λύσεις’ εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Και οργιζόμαστε μπροστά στην αδιαφορία και την κωλυσιεργία των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και στην έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπιάς.
Απευθύνθηκε -και- σε εμάς ο Γιώργος Μ. που πάσχει από καρκίνωμα. Είναι 4 χρόνια άνεργος (απ)ασφαλισμένος από τον ΟΑΕΕ. Σε εκκρεμότητα λόγω αδυναμίας πληρωμής των εισφορών. Σε εκκρεμότητα και η ζωή του, λόγω αδυναμίας πληρωμής των εξόδων νοσηλείας του. Αύριο στη θέση του μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας, η καθεμιά μας.
Όπως ο Γιώργος Μ. πολλοί συνάνθρωποι μας πάσχουν ΤΩΡΑ από σοβαρή νόσο. Δεν μπορούν να περιμένουν την έκβαση κανενός success story, κανενός προγράμματος 'εξυγίανσης'. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, τις κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Δήμων το αυτονόητο: να ενεργήσουν για την ΑΜΕΣΗ εισαγωγή του σε νοσοκομείο. Χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση, χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες.
Ιατροί του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά
17/6/2013
 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
τηλ: 2104960790
Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, 3ος όροφος,
Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός