Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη και συνειδητότητα.

 Με τριπλή εξόρμηση σε σούπερ μάρκετ της πόλης μας σήμερα το μεσημέρι, φίλοι από την  "Αλληλεγγύη για όλους στη Νίκαια", με την συμμετοχή και της Τζ. Βαμβακά βουλευτή του Σύριζα, συνέλεξαν για μια ακόμα φορά, τρόφιμα που πρόσφεραν πολίτες από το υστέρημα τους, για να προσφερθούν στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη και που ασφαλώς βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από όλους εμάς.
Μπορεί οι κυβερνώντες να πανηγυρίζουν και να προσπαθούν να μας "περάσουν" μηνύματα αισιοδοξίας, όμως στην πραγματική ζωή όλα είναι πολύ διαφορετικά, με τον λαό  να πνίγεται στα χρέη και την ανέχεια, να μην μπορεί να καλύψει βασικές διατροφικές του ανάγκες, ενώ πολλοί άνθρωποι  βρίσκονται σε στάδιο κατάθλιψης.
Η κατάσταση για τον λαό συνεχώς χειροτερεύει χωρίς να φαίνονται καν σημάδια κάποιας έστω σταθεροποίησης. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ όσων μπορούν και όπου μπορούν να την προσφέρουν, είναι δεδομένη, και αυτό είναι ένα όπλο στα χέρια του λαού μας, για να μπορεί να σταθεί στα πόδια του, όμως από μόνη της δεν φτάνει. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις γενεσιουργές αιτίες που δημιουργούν τις κρίσεις, τη φτώχεια και την πείνα. Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι μεταβατικό στάδιο, να μετουσιώνεται σε αμοιβαία πολιτική πράξη, σε συνειδητοποίηση αυτών που την παρέχουν και περισσότερο αυτών που την λαμβάνουν, ότι πρέπει να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, από κει που βρίσκονται, προς την αυτοοργάνωση που  πρέπει να είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση τους, για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.