Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μια μικρή νίκη με μεγάλη σημασία: η ΕΥΔΑΠ πήρε πίσω τον πλειστηριασμό για οφειλή 733€

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά, σήμερα το πρωί, η επιχείρηση δεσμεύτηκε να σταματήσει τη διαδικασία πλειστηριασμού του σπιτιού συνταξιούχου.
Η μαζική, συλλογική κινητοποίηση που κάλεσε η Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά, έφερε αποτέλεσμα, το σταμάτημα του πλειστηριασμού για οφειλή 733€, μια μικρή νίκη- πρώτο βήμα και έμπνευση για ευρύτερες νίκες.
Επιτροπή από τη συγκέντρωση είχε συνάντηση με στελέχη της ΕΥΔΑΠ, τα οποία δεσμεύτηκαν να αποσύρουν την κατάσχεση του σπιτιού στη συγκεκριμένη περίπτωση (θυμίζουμε: πρόκειται για κατάσχεση, σπιτιού συνταξιούχου με ένα άνεργο γιο). Η επιτροπή ζήτησε να σταματήσει πανελλαδικά το φαινόμενο να προχωρεί η ΕΥΔΑΠ σε κατασχέσεις σπιτιών λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές, αλλά και να υπάρξει ως και πάγωμα των λογαριασμών αν αποδεικνύεται ανικανότητα των οικογενειών να πληρώσουν το λογαριασμό για ένα τόσο βασικό αγαθό, όπως το νερό. Eπίσης, τέθηκε το ζήτημα στους διακανονισμούς να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στις δόσεις, και να μην υπάρχει υποχρεωτικό όριο για καταβολή τουλάχιστον 50€.
Το θέμα τέθηκε επιτόπου, τηλεφωνικά, και στον νομικό σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, κ. Βαρθολομιό και υπάρχει πρόθεση συνάντησης για να τεθούν όλα τα σχετικά, ευρύτερα ζητήματα.