Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σάββατο 06/04/13 στις 12μ.μ. Συγκέντρωση και πορεία για να κλείσουν τα μπουντρούμια του Α.Τ. Δραπετσώνας


Μετά από καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας των ανθρώπων, που κρατούνται εκεί, ως αντίδραση στην απεργία πείνας, που ξεκίνησαν, και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του 28χρονου κρατουμένου πρόσφυγα από την Παλαιστίνη Ιμπραχίμ Φαράζ ενεργοί πολίτες του Πειραιά πραγματοποιήσαμε στις 27/03 συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης. Επιτράπηκε σε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων να μπούμε και να συνομιλήσουμε με τους κρατουμένους.
Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστική. Στο κολαστήριο του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας 100 άνθρωποι στοιβαγμένοι σε 70 περίπου τετραγωνικά, κλεισμένοι στα κρατητήρια για πάνω από 9 μήνες, από την έναρξη του «Ξένιου Δία». Χωρίς δικαίωμα προαυλισμού, χωρίς να τους έχει δει ο ήλιος ή να έχουν αναπνεύσει καθαρό αέρα (δεν υπάρχει χώρος, μιλάμε για κρατητήρια αστυνομικού τμήματος), χωρίς συνθήκες υγιεινής, να έχουν κολλήσει δερματικές και άλλες ασθένειες λόγο των συνθηκών κράτησης, απελπισμένοι, στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Δεν θα μπορούσε να μείνει άνθρωπος εκεί μέσα όχι 9 μήνες αλλά ούτε 9 ώρες. Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για κατάργηση κάθε έννοιας ανθρωπισμού και ευνομούμενης πολιτείας.
Καταρρεύσαμε, όταν είδαμε μπροστά στα μάτια μας έναν άνθρωπο να σκίζει τη σάρκα του και να γεμίζει αίματα από πάνω μέχρι κάτω, ως τη μόνη λύση που ήρθε στο μυαλό του, μόλις μας είδε, για να βγει από το κολαστήριο που τον κρατάνε και τον βασανίζουν επί 9 μήνες.
Στον κρατούμενο που αυτοτραυματίστηκε ανακοινώθηκε, ότι θα αφεθεί ελεύθερος, όπως έγινε και με τον Παλαιστίνιο που προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Από δω μέσα θα βγείτε μόνο αν αυτοκτονήσετε και αν είστε τυχεροί μπορεί να προλάβουν να σας σώσουν στο νοσοκομείο…

• Ως ενεργοί πολίτες καλούμε όλους τους Πολίτες του Πειραιά σε νέα συγκέντρωση – διαμαρτυρία το Σάββατο 06/04/13 στις 12μ.μ. έξω από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου και πορεία προς το Α.Τ. Δραπετσώνας.

• Ζητάμε να πάρουν επίσημα θέση και να πιέσουν για την λήξη αυτής της απάνθρωπης κατάστασης τα Δημοτικό Συμβούλια, τα Σωματεία οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις και όλοι οι Φορείς του ευρύτερου Πειραιά.

• Οι εργαζόμενοι στις αρμόδιες κρατικές δομές (αστυνομικοί, διοικητικοί, ψυχολόγοι κτλ) που έχουν κρίση και ανθρωπιά πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Οφείλουν να αντιδράσουν.
• Να κλείσουμε τα κρατητήρια – κολαστήρια της Αστυνομίας για τα θύματα του «Ξένιου Δία». Προσβάλλουν την ανθρωπιά μας και ντροπιάζουν τον Πειραιά.
• Μαχόμαστε ενάντια στη βαρβαρότητα, το φασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
• Απαιτούμε να σταματήσει η απάνθρωπη επιχείρηση του κράτους και της αστυνομίας "Ξένιος Δίας".
• Διεκδικούμε το αυτονόητο. Σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ζωή με αξιοπρέπεια για όλους-ες μας.