Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Προσφορά κηπευτικών από παραγωγούς της Ιεράπετρας στην "Αλληλεγγύη για όλους στη ΝΙΚΑΙΑ"


Περίπου 20 τόνοι πρώιμων κηπευτικών από την Ιεράπετρα, μοιράστηκαν δωρεάν, εχθές Τετάρτη 27/2, σε Κοινωνικά Παντοπωλεία δήμων της Αττικής, αλλά και στην "Αλληλεγγύη για όλους στη ΝΙΚΑΙΑ", μοναδική μη δημοτική οργάνωση , για να δοθούν σε ανθρώπους που στηρίζουν την επιβίωσή τους στις κοινωνικές δομές δήμων και αλληλέγγυων κινημάτων. Η επιλογή της "Αλληλεγγύης για όλους στη ΝΙΚΑΙΑ" έγινε όπως μας είπαν οι φίλοι από την Κρήτη,  γιατί έμαθαν ότι "κάνει πολύ καλή δουλειά". Πολύ τιμητικό για μας αλλά και μια αναγνώριση της προσπάθειας δεκάδων φίλων αλληλέγγυων πολιτών που σε καθημερινή βάση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γι αυτόν το σκοπό. Μας υποσχέθηκαν επίσης ότι σε κάθε αντίστοιχη προσφορά θα περιλαμβάνεται και η "Αλληλεγγύη για όλους στη ΝΙΚΑΙΑ".
Τα προσφερόμενα προϊόντα ντομάτες κυρίως, πιπεριές, κολοκυθάκια, συσκευάστηκαν σε οικογενειακές μερίδες και από χτες άρχισαν να παραδίνονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, "Η Ιεράπετρα Παράγει και Βοηθάει" " σηματοδοτεί ένα διπλό μήνυμα: αφενός, καταγράφει την αντίληψη κοινωνικής αλληλεγγύης της Ιεράπετρας σε μια περίοδο κρίσης, αφετέρου το αίτημα να στηριχθεί η περιοχή για να συνεχίσει να παράγει".

Όπως οι ίδιοι τονίζουν «η αποστολή αλληλεγγύης αποτελεί μια πράξη ευχαριστίας για τους πολίτες που στο παρελθόν και σε καλύτερες οικονομικές συνθήκες στήριξαν ως αγοραστικό κοινό τα προϊόντα της Ιεράπετρας, αλλά σήμερα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας στερούνται στοιχειωδών αγαθών».

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οργανωτές οι τοπικές αρχές και οι παραγωγικοί φορείς της Ιεράπετρας, θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως η ανάκαμψη της χώρας προϋποθέτει τη στήριξη των παραγωγικών φορέων και προσθέτουν ότι η Ιεράπετρα παράγει και προσφέρει στην εθνική οικονομία και για να βοηθήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, πρέπει να παραμείνει η ατμομηχανή στις εξαγωγές κηπευτικών.