Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Γιορτή Αλληλεγγύης στη Νίκαια !




Με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκε η γιορτή που διοργάνωσε η "Αλληλεγγύη για όλους" στη ΝΙΚΑΙΑ, ενώ έγινε παρουσίαση της δράσης της, αλλά και άλλων αντίστοιχων αλληλέγγυων κινημάτων από την ευρύτερη περιοχή, με περίπτερα και ολιγόλεπτες παρεμβάσεις- ομιλίες. Στον  Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» σήμερα, οι πολίτες της Νίκαιας του Κορυδαλλού του Ρέντη του Κερατσινίου του Περάματος του Πειραιά ένωσαν τις φωνές τους σε ένα σύνθημα: «κανένας μόνος του στην κρίση»!
Με βοήθεια που εκφράζεται πρακτικά σε τρόφιμα και ρουχισμό, με ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα, με διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, με νομική βοήθεια, με εκπαίδευση και φροντιστηριακή βοήθεια,  μα πάνω απ' όλα με στήριξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Με αυτοοργάνωση, ελπίδα  και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη,  δίνουμε τη μάχη κατά της απόγνωσης και της κατάθλιψης.  Με την προσπάθεια αυτών που έχουν σήμερα περισσότερο κουράγιο και δύναμη, αλλά και το πολιτικό και ηθικό βάρος να αντισταθούν, απέναντι στον εφησυχασμό, στον εκφασισμό και τις ρατσιστικές τάσεις, που έρχονται σαν συνέπεια της ανεργίας, της ανέχειας  και της εξαθλίωση που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές.
Μέχρι αργά το βράδυ, με την συνοδεία από το μαθητικό συγκρότημα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Καμένα Ηχεία» και  το ρεμπέτικο συγκρότημα του Γιάννη Λεμπέση με την ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα», οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν, με χορό  τραγούδι, και  την υπόσχεση για αντίσταση στην εξαθλίωση και την υποταγή.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της Αριστεράς, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη πολλών αλληλέγγυων κινημάτων.


Περισσοτερες φωτογραφιες εδω.