Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα δομών Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΟι δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα και παλεύουμε μέσα στις γειτονιές μας ενάντια στην φτωχοποίηση της κοινωνίας και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, συμπαραστεκόμαστε σήμερα στον αγώνα των εκπαιδευτικών που είναι και αγώνας όλων μας ενάντια στην διάλυση της δημόσιας παιδείας και την οικοδόμιση ενος σχολείου ολοένα και πιο ταξικού. Συμπαραστεκόμαστε επίσης σε όλους τους αγώνες εργαζόμενων στον χώρο της υγείας, στα πανεπιστήμια και όπου αλλού αναπτύσσονται εστίες αντίστασης.
Σε κάθε γειτονιά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους κινητοποιημένους καθηγητές και μαθητές, συμμετέχουμε στις επιτροπές και τα κέντρα αγώνα και σε συνεργασία με τις τοπικές ΕΛΜΕ διοργανώνουμε εκδηλώσεις ενημέρωσης και υποστήριξης.
Αναπτύσσουμε, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις εμπειρίες μας, δράσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης του απεργιακού ταμείου της ΟΛΜΕ. Με την διακίνηση των κουπονιών, με συλλογικες κουζίνες, με την συμμετοχή των πρωτοβουλιών χωρίς μεσάζοντες , με την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων (μουσικών και εικαστικών).
Ο αγώνας για δωρεάν δημόσια παιδεία για όλους, ανοιχτή στην κοινωνία, είναι ένας αγώνας διαρκής που σήμερα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και απαιτεί την συμμετοχή όλων μας.