Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ" το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά διοργάνωσε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για την τραγική υποβάθμιση της υγείας, αλλά και της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας.
"Αυτά που γίνονται τα τελευταία 3,5 χρόνια στη χώρα μας είναι η απόλυτη καταστροφή. Μας οδήγησαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Στην υγεία τα πράγματα είναι εξ΄ίσου καταστροφικά.3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς φάρμακα και γιατρούς,χιλιάδες παιδιά χωρίς εμβόλια, άνθρωποι με σοβαρές παθήσεις ουσιαστικά αβοήθητοι και αποκλεισμένοι από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας." τονίζουν σε ανακοίνωση που μοίραζαν στο κόσμο.

Εμείς, οι ενεργοί πολίτες οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας.
Οργανώνουμε  την καθημερινότητά μας, δημιουργώντας δομές αλληλεγγύης για τη στήριξη και την ανακούφιση όλων όσων έχουν ανάγκη. Δημιουργούμε εστίες αντίστασης απέναντι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές.Διεκδικούμε με συγκεκριμένες ενέργειες, πράξεις και δημόσιες δράσεις την πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, στα δημόσια νοσοκομεία. 
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά

Σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης των Αλληλέγγυων Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων σε Νοσοκομεία όλης της χώρας, με σκοπό να διεκδικήσουμε την πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στην δευτεροβάθμια περίθαλψη, εθελοντές και ασθενείς του Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά οργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στην είσοδο του οποίου μοιράσαμε την ανακοίνωσή μας.
Η ανταπόκριση, τόσο από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό όσο και από τον κόσμο ήταν ενθαρρυντική, όχι μόνο για τη συνέχιση της δράσης μας αλλά και για τη περαιτέρω συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην υγεία για μια Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για Όλους.
Με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας μας με τον Διοικητή του νοσοκομείου και εκπροσώπου του Σωματείου Εργαζομένων και Γιατρών του νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης όλοι συμφωνήσαμε, πως δίχως δημόσια και δωρεάν περίθαλψη μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Από την μεριά της διοίκησης μας ζητήθηκε εντός των επόμενων ημερών να καταθέσουμε τα αιτήματά μας και γραπτώς στο νοσοκομείο.
Πειραιάς-Νίκαια, 17/10/2013

περισσότερες φωτογραφίες εδώ