Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Χανιά: "Διέγραψαν" όλο το χρέος δανειολήπτριας - Πρωτοφανής θετική απόφαση


 
Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε το Ειρηνοδικείο Βάμου στον Αποκόρωνα Χανίων, με βάση την οποία το δάνειο 68χρονης ουσιαστικά "διαγράφηκε".

Η δανειολήπτρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει ένα παιδί. Εργάζοταν ως κομμώτρια όμως λόγω σοβαρής ασθένειας ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί και σήμερα είναι συνταξιούχος γήρατος, από τον Ο.Α.Ε.Ε, με σύνταξη 515 ευρώ/μήνα που αποτελεί το μοναδικό της εισόδημα.

Ο σύζυγός της είναι αγρότης, της ίδιας ηλικίας, με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, ο οποίος έχει στην κυριότητα του μια οικία 97 τ.μ, στην οποία διαμένει με την σύζυγο του.

Ακόμα έχουν στην κυριότητά τους κατά 50% έκαστος ,ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

Το χρέος της δανειολήπτριας σε τέσσερις Τράπεζες, ανερχόταν σε 104.531,05 ευρώ και "κουρεύτηκε" από το Ειρηνοδικείο Βάμου, κατά 100% οριστικά, χωρίς επαναπροσδιορισμό δίκης.

Για την απόφαση αυτή (Ολική διαγραφή χρέους σε τέσσερις Τράπεζες) η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με ανακοίνωσή της "ευχαριστεί όλο το οικονομοτεχνικό επιτελείο της που συνέβαλλε σαυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά και καλεί όλους τους δανειολήπτες που βρίσκονται , να εμπιστευτούν και να προσφεύγουν στον ν.3869/2010, τον γνωστό ως ν.Κατσέλη αλλά και την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Πρόκειται για μια Πρωτοφανή απόφαση, για μια απόφαση "Σταθμός" που μέχρι σήμερα σαν και αυτή λίγες αποφάσεις έχουν παρθεί από τα Ειρηνοδικεία της Χώρας ,για απόφαση που δικαιώνει την πραγματική ουσία του ν.Κατσέλη, για μια απόφαση, που τονίζει το εις βάθος κοινωνικό πρόσωπο του και ακόμα μια απόφαση ,που δίνει την ελπίδα στους ανθρώπους της φτώχειας, της ανέχειας και της αρρώστιας να βρουν την " όαση " της ζεστασιάς και της ελπίδας , βεβαίως και με την συνδρομή των Ελλήνων δικαστών, που με την συνδρομή τους υλοποιείται προς θετική κατεύθυνση η υπάρχουσα Νομοθεσία, αλλά και δίνεται η πρέπουσα "ανάσα" για τους χειμαζόμενους από τη οικονομική κρίση δανειολήπτες".