Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Kάλεσμα δομών αλληλεγγύης και κοινωνικής οικονομίας για τη συνδιαμόρφωση “Χωριού Αλληλεγγύης” στη διάρκεια της Εναλλακτικής Συνόδου των Ευρωπαϊκών Κινημάτων (Alter Summit) 7 και 8 Ιουνίου στην Αθήνα


Το κίνημα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης της κοινωνίας μας έχει πολλές φορές προσελκύσει το ενδιαφέρον των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, τόσο του νότου που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας των δικών τους κυβερνήσεων, όσο και του βορρά που “βλέπει” τις συνέπειες μνημονιακών πολιτικών να τους χτυπούν την πόρτα.
Με αφορμή την Εναλλακτική Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Κινημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί 7 και 8 Ιουνίου στην Αθήνα, η «αλληλεγγύη για όλους» απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής οικονομίας προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε σε αυτή ένα «Χωριό Αλληλεγγύης» όπου θα δοθεί η δυνατότητα άμεσης συνεύρεσης και επαφής ελληνικών και ξένων δομών / κινημάτων αλληλεγγύης.

Πιστεύουμε ότι η άφιξη στην Αθήνα χιλιάδων ακτιβιστών από την Ευρώπη δίνει την ευκαιρία:
α. γνωριμίας με το είδος και τις οργανωτικές εμπειρίες των δομών αλληλεγγύης στην Ελλάδα
β. ανταλλαγής εμπειριών με κινήματα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης στην Ευρώπη και
γ. διαμόρφωσης μόνιμων και σταθερών δικτύων επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε την οργάνωση διακριτού χώρου («Χωριό Αλληλεγγύης») στον περίγυρο του Ποδηλατοδρόμιου στο ΟΑΚΑ ως σημείο φυσικής συνάντησης ελληνικών και ευρωπαϊκών συλλογικοτήτων. Επίσης τη διοργάνωση στον ίδιο χώρο συζήτησης – συνάντησης των συλλογικοτήτων των «από κάτω», όπως και τη διαμόρφωση της ελληνικής παρουσίας στην κεντρική συζήτηση με θέμα «Αλληλεγγύη εν δράσει: Η Ευρώπη των “από κάτω” στο προσκήνιο» που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Ιουνίου.
Ανάλογη πρόσκληση έχει απευθυνθεί και σε συλλογικότητες αντίστασης και αλληλεγγύης σε ευρωπαϊκές χώρες καθώς και σε συλλογικότητες αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.
Προκειμένου, λοιπόν, να συνδιαμορφώσουμε και να οργανώσουμε το “Χωριό Αλληλεγγύης”, καλούμε όλες τις συλλογικότητες να συναντηθούμε την Πέμπτη 23.05 και ώρα 7.00 μ.μ. στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Εναλλακτική Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Κινημάτων: http://www.altersummit.eu/?lang=en